Alla pratar om ”molnet” – vad betyder det?

I förra veckan anordnade vi ett frukostseminarium tillsammans med företaget Quid i Kristianstad, där vi pratade om vad molnet betyder och varför vi strävar efter att jobba uppe bland molnen. Vi vill göra det tydligt för alla vad det innebär att arbeta i molnet och hur ni kan tjäna på att använda det i ert företag.

Molntjänster är något som vi använder oss av varje dag till vardags utan tänka på vad det faktiskt är; vem har inte exempelvis Hotmail eller Gmail idag? Molntjänster betyder att dina program som du använder dig av finns i ”molnet”, som regel nåbara via internet. Programmen finns alltså installerade i någon form av central IT-miljö, och inte längre i din personliga dator. En bild ungefär som en TV-sändning, skickas sedan till din dator på exempelvis Word, Excel eller det program som du vill använda. Lösningen gör att du snabbt och enkelt kan komma åt din information och dina program vart du än befinner dig. Vi kan med vår tjänst ”Kontoret på fickan” lova er säkerhet och en snabb förbindelse till ert arbete, då ni kan jobba i alla världens hörn och kanter. Allt du behöver för att få molnet att fungera, är en internetuppkoppling!

Varför ska du välja Kontoret på fickan?

Vill du underlätta administrationen för din IT-avdelning, vill du skapa enkelhet och effektivitet i ditt arbete och ändå vara lättillgänglig? Välj Kontoret på fickan! Tjänsten passar alla, från enmansföretag till större företag; idag har alla ett behov av att vara mobila. Hur mobilt är Kontoret på fickan? Som namnet säger, får du tillgång till ditt kontor på fickan, genom att du exempelvis använder din Smartphone så kommer du enkelt men säkert åt ditt virtuella skrivbord, du kan också välja att göra det genom en surfplatta eller varför inte på ett internetcafé någonstans världen över. Hur kan vi garantera säkerheten? För att logga in i ditt moln och få tillgång till alla dina program så behöver du ett användarnamn, ett lösenord + ett engångslösenord som du får skickat till din mobil varje gång du ska logga in.

Kan vi välja att bara ha fildelning genom molnet?

Absolut, du kan på olika sätt genom produkter från våra samarbetspartners dela filer med dina kollegor, partners eller berörande personer som du vill dela filer med. Du kan välja vad du vill att dina användare ska ha tillgång till och inte. Detta är tjänster som du får genom tjänsten ”Kontoret på fickan” eller bara genom att välja våra olika fildelningstjänster. Att dela filer på ett säkert och effektivt sätt är viktigt och vi har den rätta lösningen för er. Du kan inte bli av med dina filer, de kan inte bli stulna, om råkar du radera fel fil finns det backup och du kan välja vem och vilka som ska ha tillgänglighet till filerna; vilket är svårt om du skulle tappa eller få ett USB-minne stulet.

Vill du veta mer om hur ni kan komma upp i molnet eller utveckla era molntjänster som ni har idag? Kontakta AceIQ.

Eva-Katrine Persson, Marknadskoordinator/ Informatör

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer