Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare. Lösningarna i sig, sätter stort fokus på medarbetaren och innehåller teknologi från bland annat Citrix och Microsoft Azure.

”Företagens kombinerade lösningar förbättrar inte bara de anställdas upplevelse av arbetsplatsen, utan ger även ledningsgrupper ökad kontroll över datasäkerhet, lokalnyttjande och effektivitet i arbetsflöden”, säger Håkan Andersson, VD för AceIQ.

När kompetens är en bristvara, så är det viktigare än någonsin, med en arbetsplats som tar tillvara kompetensen som finns, och även erbjuder möjligheter för vidareutveckling. Samtidigt är det viktigt att kunna erbjuda en arbetsplats som attraherar rätt kompetens. Det kan såklart handla om flera olika saker, men bl.a. hur människor vill jobba idag och vilka verktyg som man har tillgång till, för att vara effektiv, trivas och känna att man faktiskt får använda sin kompetens till rätt saker.

Organisationer möts idag av stora utmaningar och möjligheter i och med det nya hybrida arbetssättet. Hur kan man attrahera anställda tillbaka till kontoren för att fortsätta bygga kompetens och stärka företagskultur? Behöver man alla sina lokaler – kan man dra ner på kontorskostnader då fler jobbar hemifrån? Hur kan man hålla koll på känslig företagsinformation när anställda jobbar från andra platser? Frågeställningarna är många och det är vad AceIQ och ROL Intelligent Office fokuserar på.

De två företagen samarbetar nu för att skapa lösningar som gör att såväl ergonomi som applikationer virtualiseras, och blir tillgängliga överallt. Om en medarbetare trivs bäst med en Mac, eller en läsplatta, eller för den delen en PC, så är det av helt underordnad betydelse. Det viktiga är att medarbetaren erbjuds bra möjlighet att kunna utföra sitt jobb, oavsett vad man har för preferenser. Det intressanta är att lösningarna adresserar många viktiga ämnen såsom både hållbarhet, compliance krav (typ GDPR), säkerhetskrav, ergonomi, enkelhet, tillgänglighet och ekonomi. Viktiga delar för framtidens “Employer Branding”.

”Tillsammans har ROL Intelligent Office och AceIQ skapat ett unikt koncept som erbjuder individanpassade arbetsplatser med maximal prestanda, integration mot ergonomiska skrivbord och verktyg som ger anställda full kontroll över sin arbetsplats, samtidigt som ledningen får utökad insyn och kontroll”, menar Marie Lassborn, Head of ROL Intelligent Office Stockholm.

Vill du ta del av upplevelsen? Boka gärna ett besök i Stockholm, Kristianstad eller Karlskrona –  boka nu! eller läs mer om lösningen här.

Om företagen

ROL Intelligent Office levererar en digital plattform för den hybrida kontorslösningen genom att erbjuda organisationer datadrivna verktyg som ökar trivsel, kreativitet och produktivitet, samtidigt som det möjliggör sänkta lokalkostnader. En del av lösningen är att skapa en integrerad upplevelse mellan den digitala och den fysiska arbetsmiljön. Vill du veta mer besök rol.io eller kontakta Calle Hagström på +46 73 663 88 39.

AceIQ är specialister inom användarnära IT, där det handlar om att skapa enkel och säker tillgång till information och applikationer, oavsett vart man befinner sig, eller vad det är för typ av s.k. klient/enhet man använder sig av. Vill du veta mer besök aceiq.com eller kontakta Jens Karlsson på +46 73 332 58 39.

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer

Vi åker på technical bootcamp i München!

Under nästa vecka, den 14-16 februari, åker delar av AceIQ till München för att vara med på IGEL Disrupt. Här är tanken att vi under tre dagar ska […]

Läs mer