Vi tackar våra kunder, partners och Citrix för detta års Synergy i Orlando

I besökarantal visade sig detta bli den största Synergyn någonsin och självklart så hoppas Citrix på ännu större utveckling till nästa års evenemang som redan nu är beslutat att det blir i Las Vegas i maj, 2016. Så boka in det redan idag!

IMG_5112

I år sprang en leende Mark Templeton, CEO Citrix in på scenen för att presentera många av de nyheter som nu kommer från Citrix. Titta på öppningskeynoten som startade Synergyn den 12:e maj, för att ta del utav Citrix nya produktportfölj, skapad för att stötta ert strategiska arbete inom produktivitet, förenkling, flexibilitet och säkerhet.

Några av nyheterna som presenterades på plats:

Citrix går tillbaka till rötterna och lyfter fram att Citrix XenApp är den viktigaste komponenten för dagens applikationsleverans. Detta innebär att den mest kostnadseffektiva plattformen att leverera applikationer ifrån och även desktops, får nytt ljus och nytt fokus. I och med detta kan vi glömma bort VDI-diskussionen, som blivit en kostsam historia för många kunder. Att leverera desktops med XenDesktop kommer fortsatt att vara intressant, men det är endast då det verkligen behövs, som t.ex. gällande högintensiva grafiska applikationer m.m.

De släpper också en s.k. CloudBridge Virtual WAN, som kan knyta samman t.ex. MPLS-nät, internet-förbindelser, 4G uppkopplingar etc. för att få tillgång till mer bandbredd, vilket idag är en begränsning för många. Detta blir en avsevärt enklare och mer kostnadseffektiv lösning för att öka sin bandbredd.

Citrix förlänger lite oväntat livslängden på XenApp 6.5 med ett helt år.

XenServer 6.5 får servicepack, som ytterligare tillför många nyheter:

  • Dubbel VM densitet– Nu stödjs upp till 1000 VMs/host
  • Intel GVT-d GPU pass-through för Windows-maskiner
  • nVIDIA GPU pass-through för Linux-maskiner
  • Support för nytt gästoperativ: Windows 10 mall (officiell support kommer när Microsoft officiellt släpper det nya OS)

Citrix ShareFile Platinum Edition, en ny uppgraderad version från Enterprise som bl.a. innebär obegränsat med lagringsutrymme för er.

IMG_5100

AceIQ med kunder hade i år möjligheten till två unika VIP-möten med två högt uppsatta profiler på Citrix, Klaus Oestermann och Mark Templeton. Där vi fick möjligheten att ställa direkta frågor rörande problemområden samt framtiden för en del av Citrix produkter.

Ytterligare en anledning till att ni bör åka med oss till Las Vegas nästa år, unika VIP-möten!

Citrix Synergy

Som vanligt höll hela konferensen en hög kvalité på innehåll, standard och upplevelser som vi alla fick ta del utav från dag ett till avslutningen på Universal Studios. Kontakta oss för en intresseanmälan till Citrix Synergy i Las Vegas, 2016.

 

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer