Spara Kapital – Rädda Planeten!

Idag använder sig fler och fler organisationer av olika typer av tunna klienter där AceIQ samarbetar med två företag på den Svenska marknaden, IGEL och Dell Wyse. Med hjälp av konverteringslicenser kan AceIQ hjälpa er att återanvända befintliga PC´s som tunna klienter.

Har ni datorer som idag bara står och inte kommer till någon användning eller hårdvara som är på väg att bytas ut? Förläng livstiden och skydda redan gjord investering genom att återanvända datorer somComputer tunna klienter. Detta är en kostnadseffektiv lösning för er organisation samtidigt som ni bidrar till ett extra bra miljötänk i er organisation.

En tunn klient är en terminal som innehåller minimalt med komponenter. Den saknar en traditionell hårddisk och är byggd för att kunna kopplas upp mot centrala system där programmen ni använder körs. På så sätt krävs inte lika mycket kapacitet, prestanda och kraft i den tunna klienten som om alla programmen hade körts lokalt, vilket ofta är fallet när ni använder en vanlig dator.

Den tunna klienten använder avsevärt mindre energi än en vanlig dator, ungefär 6-8 Watt vilket kan jämföras med en PC som drar ca 60-100 Watt. Med en tunn klient sparar ni tid genom att ni slipper en massa underhåll samt att den har en hög driftsäkerhet. Vi räknar med att en tunn klient har en livslängd på ungefär 10 år medan en PC har 3-4 år; om ni har en hel del PC:s inom organisationen och ännu inte valt att gå på tunna klient tänket så kan det vara en optimal lösning för er att konvertera PC:s till tunna klienter vilket ni gör genom licenser för IGEL:s UDC eller Dell Wyse PC Extender.

Flera av våra kunder gör idag ett stort migreringsarbete för att omvandla sina befintliga PC:s till tunna klienter.

Fråga er själva, vill ni vara en miljömedveten samt kostnadseffektiv organisation?
Är svaret ja, ta då kontakt med Anna Trägårdh, lösningsrådgivare på AceIQ för mer information om den optimala lösningen för er.

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer