Har ni funderat på hur länge er verksamhet klarar sig utan sina digitala system?

RTO och RPO inom er organisation

 

Många företag har idag ett stort beroende till, eller är helt beroende av sina digitala system och sin digitalt lagrade information. Men hur många har ställt sig frågan – Vad händer om alla våra IT-tjänster blir otillgängliga?

De flesta har en traditionell backuplösning där man tar backup av viktig information och system, men är detta verkligen tillräckligt? Ofta kan en återställning av ett system eller en stor mängd data, ta mycket lång tid och medföra att flera dagars arbete går förlorat.

Företagsledare bör idag ställa sig frågorna:

  • Hur länge klarar sig verksamheten utan sina system?
  • Hur stor dataförlust tål verksamheten?

När dessa frågor besvarats, har ni fastställt RTO (Recovery Time Objective) och RPO (Recovery

Point Objective). Med hjälp av RTO och RPO kan ni skapa en plan för hur verksamhetens IT-tjänster ska byggas samt hanteras för att klara ett katastrofscenario.

Låga värden på RTO och RPO (0-4 timmar) betyder att verksamheten endast klarar korta avbrott eller inga avbrott alls. Detta ställer krav på en komplex lösning där infrastrukturen delas upp på två fysiska platser med korta avstånd samt konstant replikering av data mellan dessa. System, som används för att komma åt informationen spänner över två geografiskt separerade serverhallar.

Höga värden på RTO och RPO (>4 timmar) indikerar på två utfall; antingen behöver verksamheten en ”Disaster recovery site” där system kan startas upp manuellt, vid ett katastrofscenario på ert datacenter, eller så klarar sig er verksamhet endast med traditionell backup. Viktigt att tänka på i dessa fall är att alltid replikera ut Backup-data till en annan geografisk plats.

Tillsammans med lösningar från Citrix kan vi skapa en tillförlitlig lösning med hög tillgänglighet till applikationer och information för er organisation, med produkter så som:

Citrix ADC möjliggör hög tillgänglighet och lastbalansering över flera siter. Levererar vi tjänster från ett primärt datacenter och ett sekundärt datacenter så kan Citrix ADC med automatik dirigera användaren till det sekundära när det primära är otillgängligt. Med NetScaler ges ni även åtkomst till er Virtual Apps and Desktops miljö i det aktuella datacentret.

Citrix SD-WAN kan accelerera trafik och optimera mellan regioner vid till exempel replikering av data. Citrix SD-WAN hjälper oss koppla samman flera datacenter eller publika och privata moln.

AceIQ kan tillsammans med Citrix hjälpa till med designen av just din lösning, kontakta oss idag!

 

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer