Få kontroll på era applikationer med hjälp av Citrix AppDNA

Varför Citrix AppDNA?
Om er organisation har Platinum-licenser för Citrix XenApp/XenDesktop så ingår Citrix AppDNA helt utan extra kostnad. Varför inte ta chansen att utnyttja denna lite bortglömda men kraftfulla produkt för att få kontroll på era applikationer?
Har ni inte tillgång till Platinum-licenser så ta kontakt med AceIQ så hjälper vi er gärna med en AppDNA analys.

Migreringsprojekt
Det finns flera faktorer som bidrar till ett lyckat migreringsprojekt och i de flesta fall beror framgångsfaktorn på hur bra applikationerna fungerar i er nya miljö.

Finns det ett stort antal applikationer i verksamheten så är det väldigt tidskrävande att testa igenom alla på den nya plattformen. Detta kan också innebära att man inte tar steget att migrera till nästa OS version utan hamnar efter med uppdateringar, osupporterade program och äldre OS. När sedan beslutet tas om att byta version kan ni stå inför stora utmaningar.

Hur kan Citrix AppDNA hjälpa er?

  • Analyserar applikationer i er gamla miljö och rekommenderar åtgärder för att de ska fungera i den nya (om möjligt).
  • Analyserar sårbarheter i applikationer som kan vara bra att täppa till. AppDNA påvisar vilka sårbarheter som finns och rekommenderar åtgärder för att säkra upp applikationen. Detta är extra viktigt på egenutvecklade applikationer.
  • Visar även om filer skrivs över av ett tidigare installerat program.
  • Analyserar hemsidor för att se om de kan fungera med nyare versioner av webbläsare.
  • Analyserar om applikationen går att köra virtuellt.
  • Kontrollerar patchar som släppts från Microsoft för att se vilka applikationer som påverkas.
  • Analysera hur mycket prestanda som krävs av applikationen.

När AppDNA?
Citrix AppDNA är inte enbart för Citrix-produkter utan kan vara till stor hjälp vid migrering från t.ex. Windows 7 till Windows 10.

Desktop Migreringar:
Desktop Migreringar

 

 

 

Server Migreringar:
Server Migreringar

 

 

 

Test av olika webbläsare:
Test av olika webbläsare

 

 

 

 

Citrix uppgraderingar:
Till Citrix lösningar är såklart AppDNA ett fantastiskt verktyg och det går numera även att lägga till i Citrix Studio. Det går använda AppDNA från Citrix Presentation Server 3.0 eller XenDesktop 2.0 för att testa kompabilitet och för att få förslag på bästa sättet att uppgradera på.

Få total kontroll
Citrix AppDNA är en riktigt bra verktygslåda med hur många funktioner som helst. Här har jag mest tagit upp fördelarna med att använda Citrix AppDNA vid migreringar. Det bästa är dock att alltid ha AppDNA installerat och inte bara använda programmet vid stora migreringar. Då har man möjlighet att ha kontroll på Windows Updates och programuppdateringar innan man börjar testa dem.

Vänta inte – Gör er AppDNA -analys idag för att spara tid och pengar!

Daniel Eriksson, Systems Engineer

 

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer