CitrixDagen 2013

CitrixDagen valde vi att anordna för att presentera oss för Stockholmsmarknaden i samband med öppningen av vårt nya kontor på Vasagatan i Stockholm. Syftet var även att presentera de trender vi ser samt förtydliga de lösningar som vi kan skapa tillsammans med våra samarbetspartners bl.a. Citrix och AppSense.

Crister Stjernfelt före detta VD på Logica, idag styrelseordförande på AceIQ var på plats och presenterade varför han och Thord Wilkne, grundare av WM-data valde att satsa på ett samarbete med oss. Crister berättade att de länge hade letat efter ett IT-konsultföretag där de kände att de såg potential till storhet men också ett företag där de kan bidra med sin kunskap; allt detta fann de i AceIQ och tycker nu att det är spännande att utvecklas tillsammans med oss samt att få företaget att växa.

Daniel Lindkvist, VD för Citrix Sverige pratade om vikten kring utvecklingen för BYOD (bring your own device) samt hur viktigt det är idag för företagen att vara mobila. Han visade också en strukturförändring som är ett resultat av den ökade mobila efterfrågan, från PC-Era till Cloud-Era.

Nicklas Isaksson och Jonas Renström som är Sverigerepresentanter för AppSense var på plats och berättade hur deras produktutveckling tar fart. DesktopNow är en produkt som fokuserar på slutanvändarens upplevelse genom att bl.a. förkorta inloggningstider och ta med personliga inställningar oavsett plattform eller enhet. De talade också om hur viktigt det är att företag idag, på ett säkert men också lättillgängligt sätt ska kunna lagra filer; DataNow och MobileNow är produkter från AppSense som kan lösa er problematik kring fillagring.

Att vara mobil med allt som det innebär är utmaningar som vi på AceIQ skapar lösningar för, utifrån de förutsättningar och behov som ni har idag på ert företag med hjälpmedel från våra samarbetspartners. För att presentera några av de lösningar som vi skapat bjöd vi in representanter från två av våra kunder Knightec och Telenor som talare.

Jörgen Norman från Knightec berättade om den CAD-lösning som vi gjort tillsammans med dem där vi använde produkter från Citrix, en lösning som idag har resulterat i att de har minskat sin analystid med 400 % vilket i sin tur har gjort att deras Sverigekontor har blivit mer mobilt och de kan arbeta geografiskt oberoende.

Anledningen till att Knightec efterfrågade den här lösningen var för att de ville skapa en ökad tillväxt och effektivisera sitt team; detta kunde Jörgen med glädje säga att de lyckats med efter sitt samarbete med AceIQ.

Magnus Mattsson på Telenor presenterade de olika lösningar som de skapat tillsammans med oss vilket effektiviserat deras arbete med Smarta Kort ute i butikerna för att minska väntetider för kunder och öka säkerheten. Vi har även hjälpt till med arkitekturen och implementationen gällande miljön för användarna utanför de egna kontoren.

Håkan Andersson, VD för AceIQ avslutade seminariet med en demo där han visade möjligheten hur du får tillgång till ditt mobila kontor på ett säkert sätt, oavsett vilken enhet du använder dig av.

Jörgen Norman, Knightec

Har du frågor kring CitrixDagen eller vill att vi ska presentera det närmare för dig vänligen kontakta AceIQ på eller via telefon +46–7770080

Eva- Katrine Persson
Marknadsassistent

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer