Citrix Synergy 2018

Citrix Synergy 2018 gick av stapeln i Anaheim, CA tidigare i Maj och självklart var AceIQ-teamet där. Under tre intensiva dagar pratades det bl.a mycket namnbyten, Citrix Workspace App, hybrid moln och nya Citrix Analytics.

En av de större punkterna under konferensen var de kommande namnbytena på Citrix produkterna. Citrix vill göra det enklare att ta del av deras lösningar genom att förena deras portfolio. Under 2018 kommer vi därför att se ändringar när de för samman deras produktportfolio. Då det kommer bli enklare att använda Citrix-produkterna, blir det också lättare att förstå värdet av Citrix lösningar med de nya namnen. Som exempel kommer XenMobile nu byta namn till Citrix Endpoint Management.

Citrix Workspace App är en nyhet som Citrix själva beskriver som ”en säker, innehållsbaserad och enhetlig arbetsplats – oavsett enhet.” Du som användare får alltså tillgång till dina applikationer oavsett om det levereras via XenApp eller SAAS. Det blir en sömlös och säker access genom ett samlat inlogg till de appar du använder, samtidigt som du behåller kontroll och får en bättre överblick som är till fördel för ditt företags säkerhet. En annan positiv punkt med Citrix Workspace App är att filer är sökbara i appen och associerade med rätt applikation.

En annan nyhet var Citrix Analytics som släpptes i samband med årets Citrix Synergy konferens. Det är ett verktyg som används för att identifiera avvikelser från användarens normala arbetsmönster, och på så sätt kan man identifiera eventuella brister. Ett exempel kan vara ett stulet användarkonto som loggar in på olika platser samtidigt, ett annat kan vara malware som börjar kryptera filer.

Citrix Analytics ger dig en automatiserad aggregering av data och intelligenta analyser med hjälp av maskininlärning, och du får en enkel åtkomst med okomplicerade introduktioner av Citrix produkter. Fördelarna med Citrix Analytics är bl.a att det integrerar enkelt med andra Citrix Cloud-tjänster för att tillhandahålla kompletta och säkra digitala arbetsplatser. Du kan upptäcka användartrender som berör appar och data, och förbättra applikationsprestanda och stöd för fortsatt verksamhet.


Under året och den närmsta framtiden kommer det även börja satsas lite extra på hybrid-molnen och det blir mer fokus på Citrix Endpoint Management. ”Man kommer blandabåde on-prem och cloud för att nyttja det bästa av två världar” berättar Rickard Wendel, Systemingenjör på AceIQ, som en re-cap av vad som sades under konferensen i Anaheim. Och för nydöpta XenMobile, nu Citrix Endpoint Management, kommer Citrix satsa på att ta över klienthanteringen på allvar, och det är inte bara mobila enheter utan även datorer som ska kunna hanteras.

För att läsa mer om vad som presenterades under årets Citrix Synergy, eller för att titta på highlights från konferensen, besök gärna Citrix egna hemsida: https://live.citrixsynergy.com/2018/presentations.php

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer