AceIQ inleder nytt samarbete med Single Sign On företaget, Imprivata!

badge_imprivataFinns det en medvetenhet kring hur långa inloggningstider företag har idag? Imprivata har lösningen som gör att företag får åtkomst till sin information på ett enkelt och smidigt sätt, genom SmartCard, Proxcard eller en fingeravtrycksläsare. En lösning för företag som sätter säkerhet i fokus!

Vad är Single Sign On (SSO)?

Imprivatas Single Sign On löser problematiken kring hanteringen av lösenord på ett säkert och effektivt sätt. Lösningen lovar en lösenordssäkerhet som gör att användaren inte längre behöver komma ihåg flera lösenord. Detta för att underlätta för IT-avdelningarna så de enkelt kan verifiera användarna och tilldela dem den behörighet som de behöver.

Vad kan AceIQ skapa tillsammans med Imprivata?

Imprivata skapar produkterna där vi sedan tar fram rätt lösning passande för våra kunder. Imprivatas produkter finns idag implementerade på över 1300 sjukhus i 20 länder i världen.
De riktar sin verksamhet främst mot sjukvården då det är en bransch som har mycket att vinna på genom att sänka sina inloggningstider. Effektiviten på exempelvis ett sjukhus kommer att öka med hjälp av Imprivata, då läkare/ sjuksköterskor kommer att fokusera på det som är viktigast – att rädda liv.

Utöver att rädda liv så är det en kostnadseffektivlösning att implementera på varje arbetsplats. Alla sköterskor kanske inte har sin egen dator och delar arbetsstation tillsammans med många på sjukhusen, då är det en smidig lösning att de t.ex. sätter in sitt SmartCard i en dator och på ett säkert sätt kommer åt den information som de har tillgång till. Ingen annan kan sätta sig på samma arbetsplats och komma åt samma sköterskas information.

Bara inom sjukvården?

Självklart kan Imprivatas produkter implementeras på företag inom de flesta branscher, då många söker efter ett säkert sätt att få åtkomst till sin information eller sitt mobila kontor. Ta exempelvis i olika butiker där det arbetar fler personer än vad de finns arbetsstationer, personalen kan på ett smidigt sätt avsluta sitt arbete och enkelt starta upp det igen från där de slutade med hjälp av SSO. Utöver att deras produkter är säkerhetshöjning, effektivisering och smidigt så ger det också en minskning i kostnader genom att alla inte måste ha sin egen arbetsstation.

AceIQ och Imprivata – Varför?

Vi inledde samarbetet med Imprivata då Citrix valde att avveckla sin egen SSO-lösning och de rekommenderade Imprivata, så det blev ett naturligt val för oss. Marknaden efterfrågar SSO-lösningar vilket har gjort att vi erbjuder det, så kunden kan få en komplett helhetslösning genom AceIQ. Imprivata fortsätter att fokusera på att ta fram lösningar till marknaden som ger en snabb och säker tillgång till applikationer samt information samtidigt som de ökar effektiviteten i arbetsflödet och minskar kostnaderna för företagen.

För mer information vänligen kontakta AceIQ, +46-7770080

Eva-Katrine Persson
Marknadsassistent

imrpivata

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer