Tunna klienter – smart för både ekonomin och miljön!

Vad är en tunn klient?
Enkelt förklarat är en tunn klient en dator som innehåller minimalt med komponenter för att kunna fungera. Den saknar t.ex. en traditionell hårddisk och är byggd för att kunna kopplas upp mot centrala system där programmen som man använder istället körs (t.ex. MS Office, mail, ekonomisystem etc). På så sätt behövs inte lika mycket kapacitet, prestanda och kraft i den tunna klienten som om alla programmen hade körts lokalt, vilket ofta är fallet då man använder en vanlig dator.

Varför är detta så bra?
Dels använder den tunna klienten avsevärt mindre energi än en vanlig dator, ungefär 6-8 Watt! Detta ska jämföras med pc:s som drar ca 60-100 Watt! Sedan kräver en tunn klient minimalt eller nära nog inget underhåll. Det innebär också att driftsäkerheten är extremt hög vilket gör att användarnas produktivitet ökar. Eftersom prestanda i programmen som körs av användarna inte längre är beroende av den tunna klienten, så kan den användas i många fler år än vad en vanlig pc hade kunnat användas. Ofta har den en livslängd på ca 10 år, vilket ska jämföras med pc som ofta byts efter 3-4 år, en bärbar pc kanske rentav ännu tidigare. För dig som tycker att konceptet ”Bring Your Own Device” (BYOD) är intressant för verksamheten, är ofta tunna klienter en del av själva lösningen.

Så svaret på frågan varför det är så bra, är att du får en betydligt bättre IT-ekonomi genom användning av tunna klienter. Du sparar miljön, minskar underhållet och ökar dessutom produktiviteten vilket i sig också kan öka intäkterna.

Vill du prova tunna klienter?
Kontakta AceIQ på tel. 044-777 00 80 eller skicka ett mail till .

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer