Pressmeddelande

AceIQ växer vidare och tar in nya ägare

AceIQ AB, som levererar intelligenta lösningar för åtkomst till information och applikationer, rekryterar nya medarbetare och har tagit in två nya ägare. Det är Thord Wilkne, en av grundarna av IT-företaget WM-data, och Crister Stjernfelt, tidigare VD och koncernchef i WM-data, som köpt vardera 10 % av bolaget och tar plats i styrelsen.

– AceIQ, som grundades 2010 av två f d WM-data medarbetare, Håkan Andersson och Max Lindqvist, är ett intressant bolag med stor utvecklingspotential, säger Thord Wilkne. Jag känner trygghet i deras företagskultur och det finns en erfarenhet och kompetens som marknaden efterfrågar.

– En av de största utmaningarna för företag och organisationer är att kunna utnyttja moderna hjälpmedel, t ex läsplattor och smarta telefoner, för att på ett säkert sätt nå information och applikationer oberoende av tid och plats, säger Crister Stjernfelt. AceIQ har visat att man har förmågan att skapa kostnadseffektiva lösningar på ett problem som har hög prioritet hos varje CIO.

– Max och jag känner Thord och Crister sedan vår tid på WM-data och vi tror att deras långa erfarenhet av att bygga ett framgångsrikt företag kommer att hjälpa oss att utveckla AceIQ, säger Håkan Andersson, VD. Efterfrågan på vår kompetens och våra lösningar är stor och jag ser goda möjligheter till lönsam tillväxt.

AceIQ har kunder inom såväl privat som offentlig marknad och arbetar tillsammans med ledande komponentleverantörer, som t ex Citrix, för att skapa säkra och kostnadseffektiva lösningar i de flesta tekniska miljöer. Den snabba utvecklingen av nya hjälpmedel i kombination med en explosionsartad tillväxt av information kräver nya lösningar som kan implementeras i befintliga strukturer. Begrepp som ”bring your own device” tvingar många att tänka om när det gäller säker tillgång till information och applikationer. Det är i den marknaden AceIQ verkar och nu söker nya medarbetare, bl a till etableringen i Stockholm.

Vid frågor vänligen kontakta:

Håkan Andersson, VD
+46-763-18 42 18

Crister Stjernfelt, Styrelseordförande
+46-733-98 00 04

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer