Del 2. Citrix NetScaler – Den Enda ADC Ni Behöver

connectors-1243001-1600x12006 anledningar till varför Ni behöver en Citrix NetScaler!

Som fortsättning på mitt förra blogginlägg som kort gick igenom vad en ADC är tänkte jag nu presentera några av de funktioner som en Citrix NetScaler bidrar med. Närmare bestämt sex riktigt bra funktioner som jag tror många av er skulle kunna dra nytta av. Det blir ingen djupdykning i respektive funktion i detta inlägg, men fortsätt hålla utkik på vår blogg så kommer ni tids nog få veta mer!

  • Lastbalansering

En av de mest använda funktionerna i Citrix NetScaler och som i stort sett alla företag kan dra stor nytta av. Genom att distribuera inkommande trafik över flera servrar med samma applikation eller tjänst förhindrar vi ”single-point-of-failure” samtidigt som det ökar prestanda och tillgänglighet.

  • Monitorer

Används mycket ihop med ovan nämnda lastbalansering. Med monitorer kan Citrix NetScaler testa funktionen i en specifik tjänst, exempelvis DNS, för att på så vis veta att namnuppslag fungerar som det ska. Monitorer finns för de vanligaste protokollen och passar inte de färdiga monitorerna finns möjligheten att bygga sina egna skript.

  • NetScaler Gateway

Precis som lastbalansering en mycket vanlig funktion. Genom att använda certifikat och stark kryptering kan vi med NetScaler Gateway erbjuda en säker anslutning till era XenApp- och XenDesktop-miljöer externt.

  • Front End Optimization

Med hjälp av Front End Optimization kan Citrix NetScaler på flera smarta sätt minska tiden det tar att ladda och rendera en webbsida. Högst aktuellt i dessa tider av mobila enheter med begränsad datamängd och mindre pålitliga mobiluppkopplingar.

  • Single Sign On

Vem har inte någon gång tröttnat på ständiga inloggningar i alla de applikationer vi arbetar i? Citrix NetScaler erbjuder Single Sign On (SSO) vilket tillåter oss att få access till alla våra applikationer efter en enda inloggning.

  • Multifaktor Autentisering

Ett vanligt sätt att öka säkerheten vid inloggning är att aktivera inloggning i flera steg, eller så kallad multifaktorautentisering. Med Citrix NetScaler finns en uppsjö metoder att ta till. Det kan vara baserat på grupptillhörighet i AD, certifikat, SAML, SMS-koder eller en kombination flera. Flexibilitet är ledordet.

Allt detta är sådant vi på AceIQ jobbar med och kan riktigt bra. Är Du intresserad och vill veta mer om dessa funktioner eller något jag ännu inte tagit upp är du välkommen att kontakta oss på AceIQ så hjälper vi dig!

Mika Sarberg, Systems Engineer AceIQ AB

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer