Citrix Summit 2017 Anaheim

Dag 1 – Vision Citrix Summit Keynote

Nu kickar vi igång Keynote 1 på årets Citrix Summit
Nu har vi satt oss ner på våra Citrix Specialist platser med full koll på scenen. Äntligen drar det igång på riktigt! Vi som representerar AceIQ i år är Håkan Andersson, Max Lindqvist, Josef Malmborg, Mika Sarberg och Jonas Henriksson.

Vi tjuvstartade redan i lördags med Citrix PTEC som fortsatte under söndagen, där AceIQ denna gång är enda deltagande från Sverige. Under söndagen körde vi också även labb sessioner inom områden som NetScaler/Storefront, Citrix Cloud och XenApp Express i Azure. Det blir mycket snack om molnet, den saken är klar!

Bandet Recycled Percussion inleder med ”Dont stop beliving”, ”Thriller” och ytterligare ett antal underbara klassiker! Varför inte trumma loss på ett par trappstegar? Vilken start! Underbart!

Carlos Sartorius, Executive Vice President Worldwide Sales and Services på Citrix, tackar för underhållningen och för alla som kommit till Summit 2017. Han tackar alla anställda på Citrix och alla partners för ett fantastiskt 2016. I år besöker över 4000 personer Citrix Summit. Vi tittar tillbaka på året med en video som presenterar hur många vinster Citrix gjort över till exempel VMware och F5. En tydlig vision och strategi tas fram under 2016. Citrix skördade stora framgångar när det gäller att ta nya kunder och flytta kunder till molnet.

Kirill Tatarinov, President & CEO, gör sin första Summit och han reflekterar tillbaka på Summit 2016 då Winning Together presenterades som ledord. Vi vinner som ett lag! Kirill presenterar ett rykande färskt ”Innovation partnership” med Redbull racingteam. En mäktig film om Formel 1 racing visas till publikens jubel! Ingenjörer hos Redbull Racingteam använder XenDesktop för CAD och design. I bakgrunden finns naturligtvis NetScaler och 600 XenServers som levererar virtuella desktops ut till användarna.

AceIQ är på plats för årets Citrix Summit
Citrix Strategi för 2017 innefattar fyra fokusområden, Cloud, Mobility, Big Data Analysis och Internet of Things. Nu får vi ta del av lite nyheter inför det kommande året. Under rubriken Applications presenteras XenServer LTSR, HDX Innovations och ”Layering with Unidesk”. Citrix gör ett nytt förvärv av Unidesk som välkomnas till Citrix familjen! Under Networking presenteras ”Gateway as a service”, ”Cloud Native VPX” och SD-WAN i Azure med ”Zero touch deployment”. Inom Cloud kommer XenApp och XenDesktop Essentials, XenMobile Essentials för EMS, ”MAS Hybrid Cloud Management as a service” i Citrix Cloud och ”NetScaler as a service” med InTune integrering.

Samarbetet med Microsoft utökas och Scott Guthrie från Microsoft kommer upp på scenen. ”Skype for business with HDX Ready Pi”, ”Virtualized OneDrive for Business”, XenMobile integrering med InTune är ytterligare saker som visar på ett framgångsrikt samarbete.

Win with Microsoft och Winning together är återkommande citat under 2017 års första Keynote och det är ingen tvekan om var både Citrix och Microsoft lägger sitt fokus framöver. All utveckling kommer ske i molnet först!

Imorgon tar vi del av Tech Talk Keynote. Kom tillbaka hit så delar vi med oss av mer information från kommande sessioner.

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer