Citrix sänker tröskeln till XenMobile

AceIQ kan Citrix XenMobille

I dagarna lanserade Citrix sin senaste version av XenMobile, Citrix produkt för Enterprise Mobility Management (EMM). Uppdateringarna för XenMobile har kommit i jämn takt under året med de senaste versionerna innehållandes nyheter som bland annat flera ny appar t.ex. SecureForms och ScanDirect. Appar som ingår i Citrix nyligen namnändrade svitAceIQ kan Citrix XenMobile för Enterprise-appar, XenMobile Apps.

Med SecureForms kan ni själva på ett snabbt och enkelt sätt bygga formulär för att hantera ett flertal olika scenario där insamling av någon form av data är målet. Tillämpningar är gjorda för att underlätta t.ex. avvikelsehantering i produktion med ett enkelt förfarande för användare och med ett enkelt flöde för insamling av rapporter, med fantasin löser vi många olika utmaningar med denna kraftfulla app.

Höstens stora nyhet som kom i och med denna lansering innebär att det, för iOS, inte längre krävs ett Apple Enterprise Developer Account för att använda och paketera Citrix XenMobile Apps. I och med denna release, publiceras samtliga i sviten ingående appar publikt via respektive plattforms ”App Store”. För oss användare och administratörer av XenMobile innebär detta att Citrix tar över ansvaret för versionshantering, signering och Push-notifieringar.

Publicering av XenMobile Apps till era användare sker fortfarande via er egen miljös ”Store” med möjlighet att via policys anpassa rättigheter och funktioner för era användare. När vi inte längre behöver signera våra appar själva innebär detta också att behovet av ett eget certifikat för Citrix SecureMail och Apple´s Push Notifications Service (APNs) försvinner. För vanlig Push-notifiering till iOS krävs fortfarande ett vanligt APNs certifikat men det krävs det inte ett utvecklarkonto för att få.

I nuläget rekommenderas denna metod för publicering av appar endast till nya implementationer av XenMobile. I befintliga miljöer kan förvisso olika versioner av t.ex. SecureMail samexistera beroende på olika App-ID men inter-app kommunikation på enheten kan störas. Befintliga XenMobile kunder rekommenderas att avvakta till kommande release då det introduceras en migreringsfunktion för att ersätta installation av appar som publicerats från er XenMobile-server med dess publika version.

Med denna stora nyhet har Citrix underlättat och sänkt tröskeln samt tidsåtgången vid implementation av XenMobile. Detta genom att vi nu inte behöver ett utvecklarkonto hos Apple och för paketering av appar finns inte heller ett behov av Mac-hårdvara vilket kanske kan innebära en fälld tår hos Apple-förespråkare.

Låt oss introducera Citrix XenMobile på djupet och påvisa fördelarna för Er organisation, kontakta AceIQ idag!

Henrik Kristoffersson, Systems Engineer AceIQ

Vi kan Citrix XenMobile

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer