AppSense

appsense

På AceIQ arbetar vi med många bra och stora samarbetspartners runt om i världen, en av dem vi arbetar tätt tillsammans med är AppSense.

AppSense startade 1999 och är i dag verksamma i stora delar av Europa, USA och APAC; det är nu på senare år som AppSense också finns representerat i Norden genom kontor i Norge, Danmark och Sverige.

AppSense är en produktfamilj som managerar användarnas inställningar, profiler och de erbjuder verktygen som berättar vilka program som får köras och inte köras i din organisations olika enheter. De arbetar med att förenkla och förbättra användarupplevelsen; för att användaren ska kunna arbeta med vilken enhet som de vill, vart de vill och när de vill. AppSense tillsammans med AceIQ jobbar i Sverige för att sätta användaren i fokus. De verktyg som AppSense levererar innebär besparingar i både hårdvara och mjukvara genom att det levereras en förenkling i administration samt en effektivitet i hanteringen av OS, applikationer och enheter.

Några verktyg som AppSense erbjuder:

– AppSense Enviroment Manager – Hanterar användarinställningar (Policys) och Profiler

– AppSense Application Manager – Hanterar vilka program som får köras eller inte köras och man kan även höja rättigheterna för en användare om ett program kräver administratörsrättigheter för att kunna köras.

– AppSense Performance Manager – Monitorerar och optimerar systemresurser.

– AppSense DataNow – Är en produkt som gör det möjligt att komma åt dina interna dokument var man än befinner sig, du tillhandahåller all infrastuktur själv och använder dig utav befintliga filservrar.

AceIQ är idag AppSense enda partner och återförsäljare i Sverige; vi levererar och implementerar de verktyg som krävs för er organisation.

”Tack vare den spetskompetens AceIQ har inom områden för virtualisering och slutanvändarfokus känner de ofta till dem problemområden som ex. långa inloggningstider, korrupta profiler, snabbare migreringar mellan OS och Citrixmiljöer samt ökad användardensitet i virtuella miljöer där AppSense verktyg kan komma in och förbättra situationen och lösa dessa problem” Säger Jonas Renström, Säljare för AppSense.

Idag är det två personer som sitter på AppSense kontor i Stockholm, Sverige; Nicklas Isaksson och Jonas Renström. Inom ett år så hoppas AppSense på att ha dubblat sin styrka i Sverige. Jonas och Nicklas tror att vi kommer få se en stor omställning till hantering av personliga enheter framöver. Organisationer behöver rusta sig för att hantera den breda flora av enheter och OS som kommer att behövas hanteras i framtiden. Den svåra frågan är hur man ska kunna separera hanteringen av privatdata och företagsägddata på dessa enheter. AppSense ligger väldigt långt fram med sina verktyg MobileNow och DataNow för att kunna bemöta utmaningar som de här. AppSense grundtanke gör att frågan kring OS, enhet, applikationer och data blir mindre viktig då den baseras på vem användaren är och som tidigare sagt, det är användaren som är i fokus för AppSense och AceIQ.

”Jag tycker mycket om de produkter som AppSense levererar, de förenklar och förbättrar IT-avdelningarnas hantering av användarna samt förbättrar användarupplevelsen. Jag ser fram emot att vi på AceIQ även snart ska börja hålla i AppSense utbildningar på plats i Sverige.” Magnus Dalgrim, AceIQ.

På AceIQ kommer vi att fortsätta att arbeta med att öka kunskapen inom organisationer för AppSense och stärka vårt samarbete. Vi kommer att jobba för att företag ska implementera de verktyg som AppSense tagit fram och erbjuder.

För mer information, vänligen kontakta:

Håkan Andersson, CEO, Business Development Mgr.
+46- (0)76 – 318 42 18

Magnus Dalgrim, Systems Engineer, AceIQ
+46- (0)72 – 309 42 23

Eva- Katrine Persson
Marknadsassistent

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer