Stäng
Customer Portal
SV
ENG
 • Hem
 • SV
  ENG

  IT-tjänster från AceIQ

  Idag kan vi erbjuda Er flertalet olika IT-tjänster som ni kan ta del utav här nedan. Kontakta oss gärna för mer information kring de tjänster som vi tillhandahåller på AceIQ eller om det är något mer som ni undrar över.

  Licens- och avtalshantering

  Vi hjälper Er att säkerställa att ni har rätt licenser, rätt avtal, rätt förutsättningar, för att ni ska kunna fokusera på det som ni faktiskt kan bäst – Er verksamhet! Eftersom vi arbetar nära våra kunder, vet vi som regel vilka behov som föreligger och försöker i alla lägen optimera så att våra kunder inte ska betala för något som inte nyttjas eller förnyar något som inte ska förnyas.

  Vi ser alltför ofta hur nya kunder som vi blir anlitade av, har fel licenser, har förnyat saker som inte används, fel avtal, fel antal o.s.v. En del verksamheter säger sig vara experter på licenser och det är de säkert inom vissa områden, men vi är unika med den kompetensen som vi besitter.

  Av den anledningen vet ni också att när ni anlitar oss, så blir det rätt för Er!

  IT-Konsult

  På AceIQ arbetar några av landets främsta IT-konsulter. De håller sig ständigt á jour med nyheter som händer hos våra partners genom produktutbud, certifieringar – allt för att ge Er det bästa. Vi kan med glädje erbjuda Er hjälp från våra konsulter, vart ni än är placerade i landet så ger vi Er den rätta kompetensen som behövs.

  Områden som AceIQ´s konsulter arbetar inom:

  • IT-strategi
  • Affärsutveckling
  • Design/ IT-Arkitektur
  • Implementation
  • Support
  • Projektledning

   

  Molntjänster

  Det är verkligen en riktig “hype” kring molntjänster idag, fler och fler lägger ut hela eller delar av sin IT i molnet. Vi kan hjälpa Er i detta arbete, genom de tjänster vi tillhandahåller. Vi kan hjälpa Er att skapa en plattform i ert egna “private cloud”, men också skapa “hybrid cloud” lösningar eller att lägga ut Er IT helt i molnet.

  Vill ni kunna erbjuda er verksamhet eller era kunder, Applications, Desktops eller Infrastructure as a Service? Eller gäller det enbart fildelning/filsynkronisering, eller kanske att hantera era mobila applikationer eller mobila enheter. Oavsett så har ni kommit rätt!

  Utbildningar inom Citrix och AppSense

  Vi erbjuder kurser inom de flesta områden som vi verkar i, men där Citrix och AppSense är de största områdena. Kurserna vi kan genomföra är dels konkreta certifieringsgrundande utbildningar och vi erbjuder även helt kundanpassade utbildningar. Vi kan genomföra kurser på plats hos Er eller i traditionella kurslokaler men också online för att undvika resor/reskostnader.

  De certifieringsgrundande utbildningarna gällande Citrix genomförs i samarbete med befintliga CALC-centers. AppSense utbildningar genomförs i egen regi, då vi är det enda AppSense trainingcentret i Norden. Kundanpassade utbildningar genomförs i egen regi.

   

  Produktförsörjning

  Vi hjälper Er med alla de produkter som våra lösningar innehåller både mjukvaran och hårdvaran. Detta erbjuder vi för att säkerställa att ni får de bästa förutsättningarna för en optimal miljö med avseende på prestanda och tillgänglighet.

  Vi vill att ni ska ha precis det ni behöver, varken mer eller mindre och vi gör allt för att optimera Ert licensutnyttjande, säkerställer att det är rätt licenser samt rätt komponenter; något som kräver kunskap inom både tekniken och licenserna.

  Det allra största flertalet av våra kunder nyttjar våra kunskaper kring de produkter som vi arbetar med, även större globala verksamheter och använder oss för produktförsörjning av såväl licens som hårdvara.

  Vi har försäljning inom mängder av produkter bl.a. Tunna klienter, RFID-taggar, GRID-kort, Servrar, Smarta Kort, ADC-plattformar m.fl. Kontakta oss för mer information! 

  Supportavtal

  Alla vet att en lösning består av flera komponenter och inte bara av en leverantörs produkter. Det kan t.o.m. vara som så, att en lösning först fungerar riktigt bra, när lösningen kombinerats med en eller flera olika produkter. Ibland förbiser tillverkarna det faktum att det är så här det ser ut. Vi har en mycket lång och gedigen erfarenhet av den typen av lösningar som vi arbetar med och vi arbetar som regel väldigt nära våra kunder, vilket gör att vi anser oss vara de bäst lämpade att ge våra kunder support när detta behövs. Kontakta oss för att hitta det mest lämpade supportavtalet för Er.

  IT-Analys

  Behöver ert företag en Analys kontakta oss. Ibland undrar ni om Er miljö verkligen fungerar optimalt, har vi rätt förutsättningar, är den rätt uppsatt, konfigurerad o.s.v. Denna typ av arbete hjälper vi er gärna med, d.v.s. där vi genomför en s.k. kvalitetskontroll av befintlig lösning. Ni kan välja att använda underlaget som ett s.k. second opinion. Ni som kund kan vara både slutkund såväl som ett IT-företag, som vill kvalitetssäkra er lösning.

  Ni kanske har ett prestandaproblem eller annat bekymmer, men vet inte vart felet ligger i er miljö. Då genomför vi en analys åt er för att kunna identifiera felet eller orsaken till problemet. Det kan vara nog så komplext att själv leta och utesluta felkällor, när såväl klient, kommunikation, säkerhet, applikationer och databaser mm ska kommunicera med varandra. Vi gör detta organiserat med våra analysverktyg för att kunna hitta orsaken.