Stäng
Customer Portal
SV
ENG
 • Hem
 • SV
  ENG

  Vad är en tunn klient?

  Enkelt förklarat är en tunn klient en dator som innehåller minimalt med komponenter för att kunna fungera. Den saknar t.ex. en traditionell hårddisk och är byggd för att kunna kopplas upp mot centrala system där programmen som man använder istället körs (t.ex. MS Office, mail, ekonomisystem etc). På så sätt behövs inte lika mycket kapacitet, prestanda och kraft i den tunna klienten som om alla programmen hade körts lokalt, vilket ofta är fallet då man använder en vanlig dator.

  På AceIQ erbjuder vi flertalet olika möjligheter och har ett brett utbud när det kommer till Tunna Klienter. Vi samarbetar idag tillsammans med Dell, IGEL och ViewSonic för att erbjuda det som bäst lämpar sig för er organisation.

  Köp er dell wyse klient från AceIQDell Wyse
  Vi samarbetar idag tillsammans med Commaxx för att erbjuda er tunna klienter från Dell Wyse. De erbjuder en mängd olika säkra, och kostnadseffektiva tunna klienter som är designade för att integrera in i vilken virtualiserad eller webbaserad infrastruktur som helst. Dell Wyse ger en hög prestanda och är designad för att vara flexibel, skalbar och säker samtidigt som den interagerar med er organisations miljö.
  Dell Wyse stöder flera olika alternativ och metoder för autentisering av användare. De tunna klienterna gör det möjligt för er organisation att öka produktiviteten med tunna klienter som är avsedda både för stationära och mobila användare. Er organisation kan med Dell Wyse förvänta er en hög prestanda och en tunn klient som kan hantera krävande uppgifter så som exempelvis videoredigering.

  IGEL

  Vi samarbetar idag tillsammans med Arrow för att erbjuda er tunna klienter från IGEL. De är idag en av de ledande tillverkarna på marknaden av tunna klienter och de erbjuder tillhörande management produkter; de har under de senaste åren varit Testa IGEL Zero Thin Clients idag, vi hjälper ervärldsledande med deras Linux-baserade tunna klienter, IGEL utgör därför en stark positionering som tillverkare av tunna klienter. I produktprogrammet finns både Linux men också Windowsbaserade tunna klienter som är prissatta i olika kategorier för att passa era behov bäst. De har ett instegssegment som de kallar Zero Clients, i dessa ingår endast basfunktioner gällande protokoll och plugin.

  Är efterfrågan större antal funktioner och plugin finns segmentet Thin Clients UD2 – UD9 som har mer kapacitet för att klara av grafikhantering, antal anslutning möjligheter med portar och tillbehör; i alla IGEL produkter ingår kostnadsfri managering av produkterna. Det finns möjlighet att köpa till licensiering och management för en icke IGEL produkt så det går att kan hantera alla sina enheter via samma system. Dessutom har IGEL tagit fram och förfinat en produkt som gör det möjligt att konvertera äldre hårdvara till en tunnklient, vilket underlättar övergången från PC till tunna klient.Testa senaste Raspberry Pi från ViewSonic

  ViewSonics SC-T25 Raspberry Pi 3
  Vi samarbetar med EET Europarts för att erbjuda er Raspberry Pi 3 från ViewSonic. Det är en nätt tunn klient med en vikt på endast 0,2kg som förenklar och frigör utrymme för era användare på sina arbetsplatser. ViewSonics SC-T25 Raspberry Pi 3 levererar en hög användarupplevelse för er som arbetar i ett virtuellt skrivbord med höga grafikkrav såsom exempelvis CAD. ViewSonic levererar en tunn klient med hög säkerhet som är lätt att managera och inkluderar även kostnadsfria ViewSonice Device Manager Software. Den har flera USB-portar för er kringutrustning, denna tunna klient ger nätverksaccess både genom Wi-Fi och kabel samt den är utrustad med Bluetooth. Mer information om ViewSonic SC-T25 Raspberry Pi 3

  Kontakta AceIQ för mer information rörande Tunna Klienter och hur ni kan använda det i er organisation.