Stäng
Customer Portal
SV
ENG
 • Hem
 • SV
  ENG

  Vad är en tunn klient?

  Enkelt förklarat är en tunn klient en dator som innehåller minimalt med komponenter för att kunna fungera. Den saknar t.ex. en traditionell hårddisk och är byggd för att kunna kopplas upp mot centrala system där programmen och applikationerna som man använder finns installerade (t.ex. MS Office, mail, ekonomisystem osv). På så sätt behövs inte lika mycket kapacitet, prestanda och kraft i den tunna klienten som om alla programmen hade körts lokalt, vilket ofta är fallet då man använder en vanlig dator.

  På AceIQ erbjuder vi flertalet olika möjligheter och har ett brett utbud när det kommer till Tunna Klienter. Vi samarbetar idag tillsammans med IGEL, NComputing och Stratodesk för att erbjuda det som bäst lämpar sig för er organisation.

  IGEL

  IGEL är idag en av de ledande tillverkarna på marknaden av tunna klienter och de erbjuder tillhörande management produkter. De har under de senaste åren varit Testa IGEL Zero Thin Clients idag, vi hjälper ervärldsledande med deras Linux-baserade tunna klienter och IGEL utgör därför en stark positionering som tillverkare av tunna klienter. I produktprogrammet finns både Linux men också Windowsbaserade tunna klienter som är prissatta i olika kategorier för att passa era behov bäst. De har ett instegssegment som de kallar Zero Clients, i dessa ingår endast basfunktioner gällande protokoll och plugin.

  Är efterfrågan större antal funktioner och plugin finns segmentet Thin Clients UD2 – UD9 som har mer kapacitet för att klara av grafikhantering, antal anslutningsmöjligheter med portar och tillbehör. Alla IGEL produkter levereras med kostnadsfri managering av produkterna. Det finns möjlighet att köpa till licensiering och management för en icke IGEL produkt så det går att kan hantera alla sina enheter via samma system. Dessutom har IGEL tagit fram och förfinat en produkt som gör det möjligt att konvertera äldre hårdvara till en tunnklient, vilket underlättar övergången från PC till tunna klient.

  NComputing

  Även NComputing är en av de ledande tillverkarna av tunna klienter och det ingår ett centralt managementverktyg för att kunna hantera alla klienter i er miljö på ett smidigt sätt. NComputing har ett brett utbud av tunna klienter och de klienter som vi säljer är Citrix Ready, vilket betyder att klienterna är Citrixoptimerade med bland annat Skype4Bussiness och HDX integration. NComputing klienterna är byggda på Raspberry PI vilket gör de väldigt prismässigt attraktiva.

  Dessutom finns funktionen Workspace Hub i våra NComputing klienter. Workspace Hub är ett smart sätt för användare att komma åt sin virtuella miljö, där det enda de behöver är sin mobiltelefon. Workspace Hub stöder QR-kod och proximity authentication, men det går även att använda traditionella inloggningsalternativ.
  I korthet betyder detta att en användare smidigt och snabbt kan ansluta till en valfri klient som i sin tur betyder att det inte nödvändigtvis behöver finnas bestämda platser i kontorslandskapet.

  Stratodesk

  Stratodesk levererar mjukvara i form av ett eget operativsystem “NoTouch OS” samt ett managementverktyg “NoTouch Center” för att centralisera hanteringen av alla klienter i en miljö. Mjukvaran till bland annat NComputings tunna klienter har Stratodesk tillverkat.
  Tillsammans med Citrix har Stratodesk även tagit fram ovan nämnda Workspace Hub funktionen, och det är även Stratodesks NoTouch OS och Center som används tillsammans med NComputing-klienterna.

   

  Kontakta oss för mer information rörande tunna klienter och hur ni kan använda det i er organisation.