Stäng
Customer Portal
SV
ENG
 • Hem
 • SV
  ENG

  Citrix Virtual Apps är en produkt som erbjuder skrivbordsessioner och applikationer till användare via Citrix egna protokoll ”HDX”. Med Citrix Virtual Apps går det att hantera applikationer och resurser på säkert sätt i datacentret. Användare kan komma åt applikationer varifrån som helst och från i princip vilken enhet som helst.

  En Virtual Apps-miljö består lite förenklat av dessa delar:

  • Multi-user:
   Flera användare på samma server. Virtual Apps gör så att flera användare kan komma åt samma server men kan ändå få ett ”isolerat” program eller skrivbord.
  • Citrix HDX:
   Citrix HDX ger användaren bästa möjliga upplevelsen för att kunna utföra sitt arbete.

  HDX optimerar nätverkstrafik, grafik och ljud. HDX möjliggör även utskrifter, skanning, usb enheter från den lokala datorn beroende på vilken enheter man jobbar ifrån.

  • Klientenheter:
   För att komma åt sitt virtuella skrivbord eller applikation så använder man Citrix Receiver. Citrix Receiver finns för de flesta operativsystem och enheter. Mac, Windows, Linux, IOS, Android, Windows phone med flera.

  Versioner av Citrix Virtual Apps:

  Virtual AppsSecure Browser, Virtual Apps Advanced, Virtual Apps Enterprise, Virtual Apps Platinum. För att se en aktuell lista på vad som ingår i varje version kan ni klicka här.

  Citrix har bytt namn sedan begynnelsen och tidigare versioner hette WinFrame, MetaFrame, MetaFrame XP, MetaFrame Presentation Server och Presentation Server.Skapa förändring med Citrix XenApp

  Citrix Cloud:
  Citrix har även flera molntjänster varav en är Citrix Cloud som bygger på Virtual Apps. Tanken med Citrix Cloud är att minska infrastrukturtjänsterna i sitt lokala datacenter. Snabbare installation, enklare licensmodell och administration är några av de andra fördelarna. Citrix Cloud är dessutom väldigt flexibelt och det går att använda mot de flesta miljöer som t ex publika, privata, hybrida moln eller sitt eget datacenter.

  Citrix Virtual Apps ”Express”:
  Microsoft har beslutat sig för att sluta utveckla Azure RemoteApp och istället så kommer Citrix tillsammans med Microsoft erbjuda molntjänsten Citrix Virtual Apps ”Express” i Azure. Detta för att Citrix kan denna typ av lösning väldigt bra och Virtual Apps kommer att användas som grund. Det innebär bättre och enklare hantering, bättre användarupplevelse och högre säkerhet. Denna tjänst beräknas vara klar i början av 2017 (Q1).

  Citrix & Azure:
  Från och med version 7.11 av Virtual Apps så stöds provisionering av applikationer och desktops i Azure Resource Manager. Azure Resource Manager är den ”nya” portalen för Azure och det är där man nu bör skapa sina resurser för att få tillgång till alla bra funktioner. Tidigare krävdes det att man använde Azure Classic för provisionering men så är det inte längre med version 7.11. Detta är ett stort steg för att det innebär att det nu går att konfigurera hela Citrixmiljön med Azure Resource Manager. Det går också utmärkt att ha kvar sin Citrixmiljö i sitt datacenter men att konfigurera vissa resurser i Azure och få en så kallad Hybridlösning.

  För mer information rörande Citrix Virtual Apps, kontakta AceIQ.