Hur försvarar ni er organisation mot överbelastningsattacker?

Vi kan tydligt se idag att det blir vanligare med överbelastningsattacker i form av DoS och DDoS. Denial-of-service (DoS) är en attack mot ert datasystem i syfte att hindra normal användning av systemet. Den vanligaste angreppstypen sker genom en överbelastningsattack. Distributed Denial of Service (DDoS) är en teknik som används genom att ett stort antal datorer deltar i attacken med samma syfte som DoS-attack.Masked anonymous hacker is pointing on DDoS Attack

För att skydda er organisation och era system mot attacker finns det olika typer av lösningar som ni kan ta till som exempelvis Citrix NetScaler ADC. NetScaler ADC är en ideal lösning för att försvara er organisation mot hot och att skydda er organisation mot potentiella mål.

DoS och DDoS attacker bygger på en stor mängd anrop samtidigt och kontinuerligt från en eller flera datorer som skickas till exempelvis er organisations datorsystem eller nätverk. Detta gör att det attackerade objektet låser sig eller kraschar. Det vanligaste sättet av denna överbelastningsattack är flödesattack; som sker genom att ert system angrips av en massa IP-trafik. Utöver flödesattack finns det flera DoS och DDoS attacker som angripare använder sig utav idag.

Ni kan skydda er organisation mot dessa attacker på flera olika sätt med Citrix NetScalers många inbyggda funktioner, som till exempel:

  • Genom att konfigurera dynamiska Access Control List (ACL)
  • Med hjälp av HTTP DoS Protection
  • Rate Limiting
  • Aktivering av Application Firewall

Som Citrix Platinum partner är AceIQ en av de mest kompetenta på den svenska marknaden när det kommer till NetScaler. För mer information om hur er organisation kan använda er av Citrix NetScaler kontakta AceIQ idag.

Hayder Ali
System Administrator

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer