Citrix Summit 2017 Anaheim Keynote dag 2

Dag 2 – Tech Talks Keynote

Dag två av Citrix Summit 2017 inleddes med dunkande technomusik. Efter en introduktionsfilm på keynote 2 kom Tim Minahan upp på scenen. Han följde upp på Winning Together och Citrix Strategi som låg i fokus på keynote dag 1. PJ Hough och Jeroen van Rotterdam presenterades och ledde oss vidare genom denna session som fokuserade på innovation.Citrix Can och AceIQ can

Samtliga i publiken hade fått varsin vit paddel med texten ”Citrix can”. Vad dessa skulle användas till blev vi snart varse om.

Under hela Tech Talks Keynote låg fokus på tre punkter, ”Win new customers”, ”Win in the cloud” och ”Secure it all”. Calvin Hsu, Vice Precident, Product Marketing, Desktop and Apps, var först ut och han lyfte fram tekniker där Citrix är långt fram i jämförelse med konkurrenterna. VMware ligger långt efter på samtliga områden som tas upp och det var här våra paddlar kom till användning.

Calvin frågade publiken:

– VMware can´t do this! Who can?

Självklart svarade publiken:

– Citrix can!!

Tekniker som lyftes fram var HDX, XenApp och XenDesktop Essentials, XenMobile Essentials for EMS, Smart Tools, Unidesk application layering, Smartaccess.next och många fler. XenServer fick lite extra uppmärksamhet. Med version 7.1 satsar Citrix stort på sin hypervisor igen efter att den hamnat lite i skymundan de senaste åren. En viktig nyhet är till exempel möjligheten att skydda sin miljö mot attacker med ”XenServer with Bitdefender” och ”Agentless malware protection”.

ShareFile lyftes fram av Greg Lissy, Vice President, Product Management. ShareFile hjälper till att vinna i molnet och säkra våra lösningar. Gartner lyfter fram ShareFile ledande när det gäller ”Enterprise file Syncronization and Sharing”. Med en demo visar Greg hur vi kan arbeta med Approval workflows. Ett enkelt sätt att få ett dokument godkänt av till exempel sin chef. ShareFile är den enda produkten för synkronisering och delning av filer som är optimerad för virtualisering.

Under en demo fick vi ta del av hur enkelt det är att implementera en NetScaler SD-WAN appliance. Allt utförs på ett imponerande och humoristiskt vis där vi bland annat fick se en drönare komma inflygande med en inpackad appliance för leverans till teknikern på scenen.

Jag kan bara säga snyggt Citrix!

Jonas Henriksson, Solutions Architect AceIQ

Nyheter

Nutanix: Revolutionerar IT för framtiden

Välkommen till en värld där IT blir en enkel resurs och där innovation möter effektivitet. Nutanix, ledande inom hyperkonvergerad infrastruktur, har skapat en banbrytande plattform som förändrar hur företag tänker kring sina IT-behov.

Läs mer

Press Release – ROL Intelligent Office och AceIQ ingår partnerskap

ROL Intelligent Office och AceIQ har inlett ett partnerskap i syfte att tillsammans erbjuda lösningar som skapar en bättre arbetsplats och hjälper företag att bli mer attraktiva arbetsgivare.

Läs mer

AceIQ söker fler konsulter!

Vi söker ständigt efter kompetens och just nu behöver vi fler konsulter och hoppas på att just du som läser detta kan vara vår nya medarbetare. Vi fortsätter […]

Läs mer